DoorHetLint biedt kunstenaars een podium om talent in een bijzondere omgeving te laten zien en zich te laten inspireren door de locaties en geschiedenis van het dorp en haar bewoners. Dit tweedaags fiets-festival dat op 30 juni en 1 juli zal plaatsvinden gunt de bezoeker en de bewoner een nieuwe blik op het Wormerse landschap. In de aanloop naar het festival proberen we ieder genre uit te lichten met vandaag een portret van: Beeldende Kunst.

Op verschillende locaties in Wormer is gedurende het hele festival beeldende kunst te zien. Beeldend kunstenaars uit Wormer en andere delen van de Zaanstreek hebben zich laten inspireren door de geschiedenis en het landschap van Wormer.

In de sloot voor de Witte Villa exposeren Jose Conijn en Elise Elzinga met hun expositie ‘Kleurrijke vissen van Van Gelder’. De naam van de expositie verraadt al dat er wordt verwezen naar het verleden van Wormers eigen papierfabriek “Van Gelder” en het landschap om ons heen.

Rob Baar presenteert in eigen tuin met kunstwerken van glas in lood en stelt zijn werkplaats open voor bezichtiging. Aan de andere kant van Wormer wordt ondertussen het landschap voor Molen de Koker gebruikt door Erik Bakker om zijn kunstwerken van gevonden voorwerpen en zwervende materialen een plek te geven tegen de groen-blauwe achtergrond van de polder.

Dichter bij het festivalhart Groos vinden we nog twee andere exposities. In de sloot aan het Kerkepad is een samengesteld kunstwerk te bewonderen dat is ontworpen door textielkunstenares Nathalie van Duin en fotografe Hanneke Kruijver. Even verderop is bij Nova Zembla een bijzonder kunstwerk te vinden van WerkTuig, geïnspireerd op de geschiedenis van Wormer.

Voor meer informatie over de deelnemers en het volledige programma, kun je terecht op de website: www.doorhetlintfestival.nl