Tijdens DoorHetLint-festival laten kunstenaars hun talenten zien in een bijzondere omgeving, geïnspireerd door de locatie en geschiedenis van Wormer en haar bewoners. Dit tweedaags fiets-festival dat op 30 juni en 1 juli voor de tweede keer zal plaatsvinden biedt de bezoekers een nieuwe blik op het Wormerse landschap. In de aanloop naar het festival proberen we ieder genre uit te lichten. In dit artikel zijn dat de Verhalenvertellers.

DoorHetLint is voor publiek en deelnemers een uitgelezen kans om eens diep in het ‘geheugen’ van Wormer te graven, en lang vergeten verhalen naar boven te spitten. We hadden dat niet kunnen doen zonder het Historisch Genootschap Wormer, dat zich al jaren inzet om de geschiedenis van het dorp te bewaren en te laten voortleven. Tijdens het festival wordt door het Historisch Genootschap een tipje van de sluier worden opgehaald van de verhalen en gebeurtenissen die zich in het Wormerse Landschap hebben afgespeeld. Tijdens de voordracht zullen verhalen over verschillende tijden de revue passeren. Voor degenen die van een speciaal verhaal houden dat iets uitgebreider is, zal er op zaterdag avond een speciale lezing gegeven worden tijdens de eindact in Café Groos.

Andere verhalen zijn verscholen tussen het hoge gras op het weiland van Van der Well. Hier kunnen de durvals kennismaken met de verhalenvertelsters van Freemd met een F. Geheel op Freemde wijze zullen zij een aantal korte anekdotes ‘vertellen’ en het publiek uitnodigen om deel te nemen aan het verhaal. Dit kleine Freemde feestje speelt zich af tussen water en weiland, met Wormer op de achtergrond… Met een vriendelijk verzoek van de dames om je niet te laten afschrikken door de dino’s(!).

Bekijk hier het volledige aanbod.