DoorHetLint biedt kunstenaars een podium om talent in een bijzondere omgeving te laten zien, en te laten inspireren door de locaties en geschiedenis van het dorp en haar bewoners. Dit tweedaags fiets-festival dat op 30 juni en 1 juli voor de tweede keer zal plaatsvinden gunt de bezoeker en de bewoner een nieuwe blik op het Wormerse landschap. In de aanloop naar het festival proberen we ieder genre uit te lichten. Dit keer is dat: Performance.

Tijdens DoorHetLint-Festival zullen op verschillende locaties performances worden uitgevoerd. Aan de Dorpsstraat wordt De Nieuwe Kerk omgetoverd tot danszaal waar OnGoing met vijf dansers een intiem, maar expressief verhaal zal vertellen met als thema eenzaamheid.

Voor degenen die graag een naar een gemoedelijk verhaal kijken is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in De Kaasfabriek. Hier zullen in Robin, Bram en Marijn een mooi poppentheater neerzetten over alledaagsheden die ons bezighouden. Deze uitvoering is leuk voor alle leeftijden(!).

Daarnaast zal op Eiland ‘t Hemeltje een performance worden neergezet door Toestand tussen bomen en touwen. In een kruisbestuiving van kunst en dans wordt het publiek meegenomen in een korte tijdreis, terug naar het tijdperk van Kate Bush. Wie weet kan er worden mee gedanst!

 

Bekijk hier het volledige aanbod.