DoorHetLint biedt kunstenaars een podium om talent in een bijzondere omgeving te laten zien, en zich te laten inspireren door de locaties en geschiedenis van het dorp. Dit tweedaags fiets-festival dat op 30 juni en 1 juli zal plaatsvinden gunt de bezoekers een nieuwe blik op het Wormerse landschap. In de aanloop naar het festival proberen we ieder genre uit te lichten. Nu in de schijnwerpers: Muziek.

Net als voorgaande editie zal ook tijdens dit festival weer een rijke line-up van uiteenlopende bands en gezelschappen korte sets spelen, met nummers die het meest geschikt zijn voor de locatie. Soms zorgt dat voor een groot contrast een interessante performance oplevert, en soms zorgt de locatie ervoor dat de muziek je meeneemt in een fantasie met het Wormerse landschap als decor.

Voor degenen die op zoek zijn naar de intimiteit die een locatie te bieden heeft, neem dan vooral een kijkje bij Tuin Van Schie wanneer het Vespucci Strijkkwartet speelt. Vespucci speelde eerder op internationale festivals en concerten, in 2016 nog op Down The Rabbit Festival. Voor een meer Zaanse setting kun je terecht bij Molen de Koker waar Sweet&Fierce met gitaar en zang tussen de hooibalen van zich laten horen.

Ben je meer in voor Folk muziek, dan zien we je graag in De Kaasfabriek waar ‘t Gevolg optreedt. Bij het Moriaanshoofd en de Nieuwe Kerk speelt afwisselend Deutsche Ashram, (elektronische indi) en Sagman beiden onderdeel van Wormer Bros. Records. De bands spelen alternatieve muziek en spelen op internationale podia door Europa.

Op de vrijdag zal de Bijlmer Steelband de avond afsluiten met een ritmisch en swingende performance. Op zaterdag hebben we een totaal andere, maar zeer gezellige afsluiter… wie dat zijn? Dat wordt binnenkort bekend gemaakt! (Beide bands spelen in huis bij festivalhart Groos.)

Bekijk hier het hele aanbod en het programma.