Na de eerste rondes van de performances op de verschillende locaties van het festival sluit op vrijdagavond zal de Bijlmer Steelband de vrijdag swingend af. De band gaat om 21.15 uur los in Groos, en zal het café ondersteboven zetten met swingende geluiden van hun steelpannen. Zorg dat je erbij bent, voor dit optreden is vrij entree!

Op de zaterdagavond is door onze programmeurs een bijzondere Slotact in elkaar gezet, met verschillende artiesten. Poolse vis zal in de Kaasfabriek twee keer een uitvoering geven van THEE. Geen gewoon kopje thee, uiteraard, een waar je een beetje moeite voor moet doen. De dames van Poolse Vis starten om 20.00 met de eerste uitvoering. Voor het vroege publiek.

Na de eerste voorstelling kan er in Groos genoten worden van verschillende verhalenvertellers die het een en ander uit de doeken doen over de geschiedenis van Wormer. Hein van der Woude: Vertelt hoe je nu eigenlijk écht scheepsbeschuit maakt, hoe dat ging en wellicht kun je nog terecht voor een nieuw recept in ‘t kookboek. Burgemeester Peter Tange neemt ons mee terug in de tijd met zijn verhalen koffer, en doet het een en ander uit de doeken over de walvisvaart in Wormer. Jochen van Zoest, de jongste verhalenverteller van de avond, zal ons het een en ander aan grappige anekdotes vertellen en spannende verhalen die zich hier in Wormer afspeelden. De drie heren zullen tijdens hun verhalen begeleid worden door muzikanten.

Na de opvoeringen van de Verhalenvertellers en het tweede optreden van Poolse Vis zullen we gezamenlijk naar Nova Zembla lopen voor de afsluiting van het festival bij het kunstwerk van Werktuig. Na dit slotstuk kan er nog tot 00.30 in Groos genoten worden van Scheepskameel die ons gaat verrassen met hun dramatische en gezellige Balkanmuziek (met een hollands tintje).

Wil je erbij zijn? Zorg dan dat je vooraf een online ticket koopt! Voor slechts €7,50 is het de gehele avond genieten geblazen in en om Groos.
Zie ook het programma!