Poolse Vis

Over Poolse Vis

‘Actrices Agema en Voskamp hebben weinig meer nodig dan enkele theezakjes om hun theaterwerkelijkheid te creëren. Hun dans die ontaardt in een verbijsterend psychopathisch einde is de climax van deze heerlijke verraderlijke THEE-visite.’ (De Morgen (BE), 2008)

Theatergroep Poolse Vis werd in 2005 opgericht door de theatermakers Eveline Agema en Inge Voskamp en is gevestigd in Hoorn (NH). Poolse Vis staat bekend om haar fysieke, beeldende en absurdistische theatervoorstellingen die aanspraak maken op en een inspiratie vormen voor een groot en breed publiek. Via de universele lichaamstaal prikkelt Poolse Vis keer op keer de fantasie van de kijker en blijkt de alledaagse werkelijkheid altijd anders dan gedacht. De voorstellingen geven de toeschouwer een sterk gevoel mee en het absurdisme blijft nog lang in het geheugen gegrift.
De voorstelling THEE (winnaar publieksprijs op festival Spoffin 2011) wordt nog steeds in binnen- en buitenland gespeeld en is toegankelijk voor een internationaal publiek, voor jong en oud.

“Poolse Vis maakt absurd, vaak hilarisch locatietheater waarbij op confronterende manier de kleine kantjes van mensen worden uitvergroot. Poolse Vis gaat altijd op een originele manier om met de locaties en ze maken van ogenschijnlijk doodgewone dingen ‘steracteurs’ in hun voorstellingen.” (Eline Vermeir, artistiek leidster Bij ‘de Vieze gasten/BOMfestival Gent over de voorstellingen van Poolse Vis, 2010.)

THEE

THEE is een absurdistisch, brutaal en dansant bewegingsdrama over familie, herinneringen en heimwee. Over de liefde tussen twee zusjes die elkaar het leven zuur maken. En THEE gaat over thee. Want thee maakt alles weer gezellig, toch? Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Concept en spel: Eveline Agema en Inge Voskamp
Regie: Merel van Gaalen