WerkTuig

WerkTuig is ook dit jaar weer van de partij. Het collectief van kunstzinnige houtbouwers is samen met Door ’t Lint de geschiedenis in gedoken om zich te laten inspireren voor het maken van een nieuw bouwsel. In de week voorafgaande aan het festival begint het collectief met de bouw hiervan. Vele verhalen zijn er al over verteld, van Jonas tot Pinokkio. Maar de streek heeft zijn eigen connectie met dit beestje. Het houten beeld van 7 meter hoog is een eerbetoon aan deze waterreus welke in de juiste weersomstandigheden zal zorgen voor een mooie afsluiter van deze editie van Door ’t Lint

Over WerkTuig

WerkTuig is het werktuig van een Zaans netwerk van kunstenaars, creatievelingen en vrijbuiters. Dit stuk gereedschap wordt door ons gebruikt om de mogelijkheden buiten het dagelijkse te laten zien. ‘Wij’ zijn een organisch verband, van 1 tot 50 mensen met leeftijden van 18 tot 58 jaar, van doctor tot kunstenaar. Door jarenlange samenwerking zijn onze creaties ook een uit zichzelf ontstaand organisch proces, waar we altijd ‘de ander’ bij betrekken. Bij ons bestaat geen publiek, alleen het spektakel.

We bouwen, dat vooral. Het liefst dingen die niet kunnen. Iedereen van WerkTuig is in eerste instantie een bouwer. Daarnaast lossen we problemen op: organisatie, logistiek, veiligheid, regelgeving, fondsenwerving, financiën, wat er maar nodig is.